Bezoek RAFC

#Nieuws

GILL SWERTS NIEUWE BELOFTENCOACH

Juni 24, 2019

Vanaf vandaag gaan ook de U21 van RAFC opnieuw van start. Deze week werd een akkoord bereikt met Gill Swerts om de sportieve leiding van de beloften op zich te nemen, gesteund door assistent coach Ken Bastin en physical coach Seppe Lavrijsen, die een overkoepelende rol krijgt op fysiek vlak voor U16, U18 en U21. Gill speelde bijna 300 wedstrijden op het hoogste niveau en was 21 keer Belgisch A-international. Vorig seizoen maakte hij in zijn 1ste jaar als jeugdcoach een zeer goeie indruk en mocht met RAFC U16 ook de titel vieren.

De functie van hoofdcoach U16 wordt overgenomen door Chris de Witte die overkomt van de U18 werking. Op deze manier krijgt de sportieve invulling van de postformatie (U16-U18-U21-A-kern) voor het seizoen 2019-2020 stilaan vorm. Naast de gekende krachten als Matthias Smet (Hoofdcoach U18) en Emile Mpenza (assistent coach U16) komt ook Stef Wils de rangen versterken. De ex-prof met 490 wedstrijden op de teller (bij o.a. KAA Gent, Cercle Brugge en Westerlo) besloot zijn actieve carrière te beëindigen en zal vanaf heden de link vormen tussen de U18 en de U21.

De algemene leiding blijft in handen van Steven Smet, Hoofd Opleiding, die ondertussen reeds aan zijn 3de seizoen op de Bosuil begint. RAFC werkt op deze manier verder aan de uitbouw van de club en geeft jonge Belgische trainers de kans om zich verder te ontwikkelen.

SHARE THE NEWS

Recent articles

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

 Blijf op de hoogte over ontwikkelingen rondom de club, het stadion en onze activiteiten.
Ontvang het belangrijkste nieuws als eerste!

<