Bezoek RAFC

#Nieuws

RAFC zet samenwerking op met Royal Cappellen FC

augustus 10, 2021

RAFC Academy zette vorig jaar een structurele samenwerking op met regioclubs Hoogstraten VV, KFC Vrasene en KFC Nijlen. Deze samenwerking werd verlengd en vandaag wordt daar met Royal Cappellen Football Club een vierde club aan toegevoegd. Royal Cappellen FC werd opgericht in 1906 en draagt stamnummer 43. Inderdaad, de rood-gelen mogen terecht fier zijn op hun traditieclub. Ze komen uit in Tweede Klasse Amateurs.

Wat houdt de samenwerking in?
RAFC Academy zorgt met deze lokale verankering en de daarbij horende kennisoverdracht en vorming/coaching voor een stevige kwalitatieve injectie voor de jeugdopleiding in de ruime Antwerpse regio. RAFC Academy biedt haar partnerclubs clinics voor trainers, infosessies voor spelers en ouders, opleidingen voor begeleiders en scouts, bijstand in het ontwikkelen van een onderbouwde opleidingsvisie en een strategisch beleidsplan.

Het doel?
Bedoeling is dat onze partnerclubs Hoogstraten VV, KFC Vrasene en KFC Nijlen en Royal Cappellen Football Club een voorbeeldfunctie opnemen in de eigen specifieke regio. Uiteindelijk leidt dit tot nog meer voetbalplezier en -expertise in de regio en de succesvolle doorstroming en professionele ontwikkeling van homegrown talent naar het eigen eerste elftal… en wie weet uiteindelijk ook naar dat van RAFC!

“We hebben met de RAFC Academy de laatste vijf jaar een enorme evolutie doorgemaakt op verschillende vlakken. Dit heeft gezorgd voor een zeer solide basis die ons op vandaag het nodige aanzien en respect van collega-clubs in binnen en buitenland oplevert. Hierdoor verkregen we onlangs de jeugdlicentie Elite 1-niveau. Een sterke lokale verankering en doorgedreven samenwerking met regioclubs is een essentieel onderdeel van onze weldoordachte langetermijnvisie.” – Steven Smet, Hoofd Opleidingen RAFC Academy

SHARE THE NEWS

Recent articles

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

 Blijf op de hoogte over ontwikkelingen rondom de club, het stadion en onze activiteiten.
Ontvang het belangrijkste nieuws als eerste!

<